Skip to main content

Ekstrakt biljke hamamelis

Hamamelis ili američki lešnik, pravi je rudnik blagodati za kožu. Sadrži tanine, flavonoide, eterična ulja koji imaju protivupalno, skupljajuće i analgetičko svojstvo. 

Dejstvo: 

Blago skuplja tkiva i smiruje kožu nakon upale. Najčešće se koristi za kozmetičke proizvode namenjene problematičnoj masnoj i mešovitoj koži sklonoj aknama, jer sprečava širenje bakterija. On takođe podiže tonus krvnih sudova u koži i utiče na bolju prokrvljenost kože.

Proizvodi koji sadrže ovu aktivnu komponentu: