Skip to main content

Pogledaj ispod kože

Pogledaj ispod kože

Pogledaj ispod kože

Događaj
Objavljeno:
16.09.2021
Autor:
Dragana Cibula

U organizaciji Nacionalnog udruženja „Alergija i ja“ u utorak 14.9. je treći put za redom obeležen Međunarodni dan atopijskog ekcema u TC Ušće.

Organizatori događaja su ukazali na to da su simptomi atopijskog dermatitisa mnogo više od onoga što se vidi na samoj koži. Svrab je jedan od najčešćih simptoma atopijskog ekcema i poznat je kao najintenzivniji svrab u dermatologiji. On je uzrok nespavanju, kako samih pacijenata, tako i njihovih roditelja ako su deca u pitanju, pa i samih porodica. Kao posledica oboljenja, uticaj na kvalitet života pacijenata je veliki. Pored skraćenog sna, ovo kožno atopijsko oboljenje znatno utiče na konstantan stres, smanjenu produktivnost u radu, poslu i školi, pad koncentracije, a često se pacijenti suočavaju sa diskriminacijom i stigmom.

Događaj je bio propraćen raznovrsnim i veoma korisnim sadržajem. Posetioci su imali 4 dana da posete događaj, čuju stručne savete, učestvuju u aktivnosti i isprobavanju proizvoda koji su namenjeni poboljšanju života osoba sa atopijskim ekcemom.

Kao i prošlih godina Multiactiv kozmetika je obezbedila besplatnu dijagnostiku kože lica, sa posebnim akcentom na merenje osetljivosti, besplatne konsultativne preglede i uzorke Atopic kreme.

Ova izuzetno bogata krema je namenjena nezi izrazito suve, osetljive i iritirane kože lica i tela. U visokokvalitetnoj podlozi sadržane su brižljivo odabrane i osetljivoj koži neophodne aktivne komponente (ši buter, bademovo ulje, niacinamid, hidrirajući kompleks, pantenol i vitamin E). Zahvaljujući sinergijskom dejstvu komponenata, krema:

  1. obnavlja hidro-lipidni zaštitni sloj kože i sprečava transepidrmalni gubitak vlage
  2. umiruje iritacije i crvenilo
  3. trenutno i dugotrajno hidrira kožu
  4. povećava proizvodnju esencijalnih masnih molekula (ceramida) u koži, čime ubrzava regeneraciju ćelija kože
  5. jača barijeru kože i njenu otpornost prema štetnim činiocima iz spoljašnje sredine.

Nemasna i nelepljiva tekstura kreme olakšava i ubrzava svakodnevno nanošenje. Mogu je koristiti i deca i odrasli. Pročitajte iskustvo korisnika Atopic kreme ovde.

U periodu od 13.09. do 19.09. u Lilly drogerijama možete kupiti Multiactiv ATOPIC emolijentnu kremu za negu suve, osetljive i iritirane kože uz popust od -35%