Skip to main content

Deca i SUNce

image

Deca i SUNce

Objavljeno:
12.07.2017
Autor:
Dragana Cibula

Multiactiv SUN KIDS i BABY proizvodi pružaju pouzdanu zaštita dečije kože tokom izlaganja suncu.

Od sunca ima mnogo koristi, ali ono donosi i mnoge opasnosti po zdravlje. Ali, ako se upoznate sa određenim činjenicama, možete izbeći najčešće probleme, tako da vaše dete bude zdravo i srećno celog leta. Multiactiv SUN deli sa vama savete kako da vašim mališanima obezbedite bezbrižan boravak na suncu.

Važno je naneti odgovarajući proizvod za zaštitu od sunca na delove tela koje odeća ne može dovoljno da zaštiti. Pošto dečja koža sebe štiti od UV zračenja samo nekoliko minuta, uvek nanosite zaštitu od sunca pre nego što izađete napolje, po mogućnosti sa visokim zaštitnim faktorom. Koristite kreme za sunce koje štite od UVA i UVB zračenja i posebno su razvijene za osetljivu dečju kožu. Kada se igraju u vodi ili kupaju, deca treba uvek da budu zaštićena vodootpornom zaštitom od sunca. Kada izađu iz vode i osuše se, ponovo nanesite zaštitu. Multiactiv SUN proizvodi će pružiti pouzdanu zaštitu i ugodan boravak na suncu.

Preporuke za zaštitu kože najmlađih tokom letnjih meseci

 

Što je dete mlađe, koža je osetljivija na sve negativne uticaje iz okoline, jer je tanja i bez zaštite, ima manje keratina i pigmenta melanina, kao i tanak masni sloj.

BEBE

  1. Bebe do šest meseci ne treba nikako izlagati suncu, a od šest meseci do godinu dana ne treba izlagati direktnom suncu.

  2. Njihova koža je izuzetno osetljiva i potrebno je zaštiti je proizvodima za sunčanje sa veoma visokim zaštitnim faktorom. Multiactiv SUN Sensitive Baby krema omogućava bebama bezbrižan boravak na suncu. Optimalno izbalansirana kombinacija UVA i UVB filtera obezbeđuje veoma visoku zaštitu nežne kože. Pažljivo odabrana kombinacija aktivnih sastojaka, pantenol, vitamin E i ekstrakt morkse kamilice intenzivno neguje nežnu kožu, pružajući joj potpunu zaštitu.

  3. Mališane obucite u laganu odeću koja će ih dodatno zaštiti od reflektovanja UV zračenja.

  4. Ukoliko provodite vreme na otvorenom, neka beba bude u hladu. Uvek joj zaštitite oči, koje se još razvijaju.

  5. Na kolicima uvek koristite mali suncobran.

DECA

  1. Na dečju kožu uvek nanesite kremu ili sredstvo za sunčanje sa zaštitnim faktorom najmanje SPF 35 10-15 minuta pre nego što se dete izlaže suncu. Birajte sredstva za sunčanje specijalno prilagođena dečjoj koži. Multiactiv Care&Protect KIDS losion za sunčanje pored visokog zaštitnog faktora sadrži vitamin E, pantenol, ulje masline, suncokreta i karotensko ulje koje sprečava iritacije, crvenilo, regeneriše kožu i pružaja izvanrednu vlažnost i mekoću. Nanosite sredstvo svaka dva sata i uvek nakon plivanja.

  2. Čak i kada su deca u vodi, i telo im je zaronjeno u vodu, postoji mogućnost od pojave opekotina, jer sunčevi zraci prodiru sa do 85 odsto upadnog intenziteta i do dubine od dva metra. Zato birajte vodootporna zaštitna sredstva za decu, koja su i napravljena upravo zbog toga da mogu slobodno da se brčkaju, plivaju i rone. Obnovite zaštitni sloj nakon svakog plivanja i brisanja peškirom. To ćete najbrže uraditi ukoliko koristite proizvode u spreju sa praktičnom pumpicom, kao što je Multiactiv Care&Protect mleko za sunčanje spf 35.

  3. Ne zaboravite da detetu namažete usne, uši i zadnji deo vrata. Naviknite dete da sve vreme nosi šešir ili kačket. Ne zaboravite da su sunčevi zraci štetni i kada je oblačno vreme. Zato i tada namažite dete, ako je na otvorenom.

  4. Nanesite sredstvo za sunčanje čak i ako se dete igra pod suncobranom, jer se sunčevi zraci reflektuju od betona, vode i peska.

  5. Između 11 i 16 časova, obavezno je da dete bude u hladovini, jer je tada sunce najjače.