Skip to main content

Dubinsko čišćenje lica

image

Dubinsko čišćenje lica

Objavljeno:
18.11.2016
Autor:
Studio Present

Koža lica, koja se redovno čisti i dodatno neguje, ostaje dugo sveža, mladalačka, sa manje bora i opuštanja mišića. 

Dubinsko čišćenje lica je proces koji se obavlja u kozmetičkim salonima. Ovaj postupak podrazumeva piling (otklanjanje izumrlih ćelija), parenje, odnosno grejanje kože kako bi se pore što bolje otvorile. Nakon toga istiskuju se mitiseri, ručno ili aparatom, zatim stavljaju maske za umirenje i zatvaranje pora. U zavisnosti od tipa kože lice se dubinski čisti u razmaku od jednog do dva meseca. Koža koja ima pojačano lučenje sebuma (masna) zahteva čišćenje jednom mesečno. Ukoliko je koža suva i zrelija čisti se na dva meseca.

Često primenjivanje pilinga kožu oštećuje jer joj povređuje pH vrednost tj. kiseli omotač koji štiti potkožni sloj od infekcija. Dubinsko čišćenje može se obaviti klasičnom metodom (ručno) što je bolnije ili aparatom (super sonik) koji je bezbolan i zahvata veću površinu lica i ne ostavlja crvenilo. Dubinskim čišćenjem obezbeđuje se normalna funkcija kože, postiže se svežinu i sjaj kože, podiže tonus i veća sposobnost upijanja nanešene kreme, maske, seruma. 

Očišćeno i sveže lice mnogo bolje podnosi šminku i lakše se neguje kod kuće. Ukoliko želite sami da očistite lice, preporučujemo vam da sami napravite pakovanje od samlevenog lanenog semena (makrobiotika) i kombinacije čajeva kamilice, nane, kantariona, malo meda i tople vode. Dobićete želatinastu kašu kojom ćete napakovati lice i utopliti frotirom oko 15 minuta. Zatim lice umijete, na kažiprste stavite papirnate maramice i tek onda istiskajte mitisere. Laneno seme izuzetno blagotvorno deluje na epidermu i omogućava lakše čišćenje. Piling koji se radi pre čišćenja može biti sa sitnijim ili krupnijim granulama u zavisnosti od tipa kože, masna (sitniji), suva koža (krupniji). Kod masne kože se duže radi piling, a kod suve kraće i blaže. Međutim, Multiactiv maske za lice mogu se primenjivati na svim tipovima kože jer su blagi i neutralni , tako da ne oštećuju kožu.

Ukoliko često radite piling, dobro je da napravite prirodan od kukuruznog griza, meda i mlake vode. Nanesite ga kao masku pre tuširanja. Držite 15 minuta, a zatim kružnim pokretima uklonite masku i istuširajete lice. Epidermalno obnavljanje ćelije traje 3-4 nedelje pa prilikom pilinga treba o tome voditi računa kako se ne bi radio prečesto.