Skip to main content

Nega kože vrata i dekoltea

image

Nega kože vrata i dekoltea

Objavljeno:
01.12.2016
Autor:
Studio Present

Da li se podjednako neguju vrat i dekolte kao i lice ili je potreban poseban tretman? Nega vrata i dekoltea su nastavk lica, te ih ne izostavite kada obavljate dnevnu rutinu čišćenja, toniziranja i vlaženja.

Pored osetljive oblasti oko očiju, vrat je jedano od prvih mesta koje podleže zrelim godinama, Koža na vratu je finija nego na licu. Zagađenje, izlaganje suncu, gubitak kolagena, težak rad koji naši mišići vrata obavljaju dok podupiru glavu, doprinosi nastanku bora. To nije nešto što možemo da sprečimo, ali možemo da usporimo proces i umanjimo efekte. 

Prirodan gubitak kolagena (koji počinje u tridesetim godinama) oduzima elastičnost koži, zbog čega se ona spušta i formira manje brazde. Dodatno svaki pokret glave, bez obzira da li je veći ili manji, dodatno napreže i nabira kožu. Tokom vremena te brazde se produbljuju i kako se koža isušuje postaju trajne bore, a veliki mišići koji podupiru glavu postaju manje zategnuti. 

Glavno zlatno pravilo je da se ponašate prema vratu kao nastavku lica kada obavljate dnevnu rutinu čišćenja, toniziranja i vlaženja. Nemojte stati kod brade. Nastavite sve do ključne kosti. To izgleda očigledno, ali zapanjujuće je koliko žena ne prati te osnovne korake. To znači da redovno uklanjate svu prljavštinu i zagađenja. Nežno skidate gornji sloj izumrlih ćelija, a ćelije punite vlagom u oblasti koja će je upiti kao sunđer. Nanosite kremu dugim, čvrstim pokretima, tako da masirate mišiće i u isto vreme stimulišete cirkulaciju. To će sve pomoći da se popravi tekstura i izgled kože.

Obična dnevna i noćna krema bi trebalo da bude efektivna, ali da bi stvarno počastili svoju kožu koristite proizvode koji su specijalno formulisani za vrat i dekolte. Kod nas na tržištu mogu se pronaći uglavnom inostrani preparati, kao i domaći brend Multiactiv. Multiactiv kozmetika u ponudi ima dva specijalizovana proizvoda, serum i kremu. 

Multiactiv Special Care Serum sadrži mnoštvo jakih aktivnih materija koje daju koži sve što joj je potrebno za ubrzan oporavak i pravilno funkcionisanje. Hidrira, podmlađuje i pojačava strukturu kože, čime joj vraća njen raniji tonus i gipkost. Za razliku od drugih kozmetičkih preparata serum prodire 40% dublje u kožu,pa je efekat samim tim i mnogo veći. Mlađe osobe ga mogu koristiti kao prevenciju, tako što će uveče i ujutro serum naneti na lice, lagano utapkati vrhovima prstiju, što je dodatna drenaža i podsticanje lagane cirkulacije.

Ukoliko su se pojavile sitne bore oko očiju, serum se koristi terapijski u kontinuitetu dok se doza u bočici ne potroši. Za vidljive bore oko očiju i usana upotrebljava se kao podloga antirid, dnevnoj ili noćnoj kremi. Ovde su efekti fantastični već nakon prve terapije u trajanju od mesec dana. U letnjem periodu se preporučuje korišćenje seruma kao podloge noćnoj kremi.