Skip to main content

Zašto serum?

image

Zašto serum?

Objavljeno:
18.11.2016
Autor:
Studio Present

Da li mi je serum potreban, kakva je razlika između kreme i seruma, kako se koriste i kada je pravo vreme da ih uključim u redovnu negu kože?

Serumi su proizvodi lagane, najčešće gelaste teksture. Imaju sposobnost da prodru u dublje slojeve kože i na taj način ISPOLJE VIDLJIVO DELOVANJE. U odnosu na kreme, obogaćeni su većom koncentracijom aktivnih materija. U zavisnosti od potrebe kože, odnosno namene proizvoda, kao aktivne sastojke uglavnom sadrže vitamine, hijaluronsku kiselinu, antioksidanse, peptide, ceramide, lipozome, puževu sluz itd. Formulišu se tako da ciljano deluju na određeni problem kože, kao što je crvenilo, dehidratacija, pojačana pigmentacija, akne ili slično, kao i za tretman sitnih ili dubokih bora. 

Osnovna RAZLIKA IZMEĐU KREMA I SERUMA je to što su kreme formulisane da održe kožu vlažnom i zaštićenom, stvarajući hidrolipidnu barijeru između nje i spoljašnje sredine, a serumi da penetriraju duboku u kožu i obezbede joj neophodne sastojke. Zbog specifične strukture, serumi lakše i dublje prodiru u kožu i na taj način brže postižu očekivane rezultate. Serum pomaže kremi da efikasnije deluje, jer ulazi u dublje slojeve kože, otvara pore i time, omogućava da aktivne materije iz kreme bolje ispolje svoje dejstvo.

SERUM JE PODLOGA, ALI SE MOŽE KORISTITI I SAMOSTALNO. Može se nanositi ujutro i uveče samostalno, ali je bolji i jači učinak ako se koristi uz kremu. Svaka krema će dobiti izražajniji efekt ako se pre nje na očišćenu kožu lica, vrata i dekoltea najpre nanese serum. Nakon što se serum aplicira na kožu, treba sačekati nekoliko minuta da se upije i tek onda upotrebiti uobičajenu kremu. Kako će se serum koristi zavisi i od tipa kože. Ako je koža suva, a posebno ako je u pitanju zrela koža serum bi trebao da se kombinuje sa svakodnevnom negom. Kod masne kože sam serum može biti dovoljan kao podloga za make up.

Ako je serum sa anti-age efektom, preporuka je da se koristi uveče, jer na taj način mnogo bolje utiče na obnavljanje ćelija kože i njen oporavak od štetnih uticaja kojima je bila izložena tokom dana. Kod prvih znakova starenja kože, koji se javljaju najčešće nakon tridesete godine života, serum se možete nanositi samostalno, dok se kod zrele i izrazito suve kože preporučuje pre upotrebe noćne kreme. Ukoliko je u pitanju serum sa visokom koncentracijom antioksidanasa, trebalo bi ga koristiti ujutro, da bi se sprečilo oštećenje kože sunčevim zracima kao i ostalim agresivnim činiocima iz spoljne sredine.

Serum bi trebalo koristiti u periodu od mesec dana, nakon toga napraviti pauzu. Nikada ne bi trebalo koristiti dva različita seruma u isto vreme da ne bi došlo do iritacija kože i sličnih neželjenih pojava.

Da bi se postigao negovan izgled kože veoma je važno da se u svakodnevnu negu, koja podrazumeva čišćenje lica, toniranje i upotrebu odgovarajuće kreme, uvrsti i adekvatan serum za lice.

MULTIACTIV u svojoj ponudi ima tri seruma. Kvalitet, efikasnost i dopadljiv dizajn su im zajednička karakteristika, a koji izbor ćete napraviti zavisi od stanja i potrebe kože. 

 

ULTRA REGENERATIVNI SERUM

Sadrži visoku koncentraciju filtrirane puževe sluzi (80%). Prirodni aktivni sastojci sadržani u puževoj sluzi veoma efikasno obnavljaju i pojačavaju strukturu kože, tako da serum imam dvostruko dejstvo. Stimuliše formiranje kolagena, elastina i derma komponenti koje uklanjaju i ublažavaju bore i minimizira dejstvo slobodnih radikala koji su odgovorni za prevremeno starenje kože. Takođe, koži pruža intenzivnu hidrataciju, sprečava da izgleda umorno i beživotno. Rezultat je osnažena i regenerisana koža. 

 

 

SERUM ZA REVITALIZACIJU

Obezbeđuje trenutni i dubinski efekat punjenja bora, dugotrajno obnavljanje volumena kože i intenzivnu hidrataciju.Sinergijskim dejstvom aktivnih komponenata, hijaluronske kiseline i koenzima Q10, postiže se obnavljanje i revitalizacija kože. Redovnom upotrebom seruma ublažavaju se postojeće bore i sprečava stvaranje novih. Koža izgleda mlađe, svežije i zdravo.

 

 

 

SERUM ZA PODMLAĐIVANJE

Intenzivno hidrira, učvršćuje i podmlađuje kožu. Sadrži aktivne komponente biljnog porekla koje toniraju kožu, vraćaju joj čvrstinu, elastičnost i vlažnost. Prilagođen je specifičnim potrebama osetljive i oštećene kože i deluje na nju umirujuće.Upotrebom seruma usporava se proces starenja kože, smanjuju se postojeće bore i sprečava nastanak novih, dolazi do poboljšanja izgleda i stanja kože.